Een van de vele mogelijkheden in de wereld van
diëten, is een soepdieet. Een soepdieet helpt je met
afvallen op een voordelige manier. Daarbij wordt je
lichaam ook eens goed gezuiverd.
Een soepdieet valt wel onder de noemer ‘crashdieet’.
Wat is een soepdieet eigenlijk?
Zoals de naam al zegt, bestaat het dieet uit het nuttigen van soep. Er is naast de soep slechts een beperkte keuze in andere voedingsmiddelen. Het soepdieet dient een week gevolgd te worden en zal als resultaat hebben dat je snel kilo’s verliest. Door een minimale inname van calorieën, kun je veel afvallen. Meestal zal het gewichtsverlies in deze week op ongeveer 3-6 kilo liggen.
Wat krijg je binnen bij het soepdieet?
Je gaat je maaltijden vervangen voor soep. De soep ga je combineren met groente.
Daarbij mag je ook fruit eten zolang deze maar niet teveel koolhydraten bevatten, zoals bananen.
Wat zijn de nadelen van het soepdieet?
De keerzijde is dat het jojo effect helemaal bij een dergelijk dieet snel kan optreden.
Je valt in 7 dagen heel veel af, maar daarna? Velen zijn weer in de oude gewoontes terug gevallen.
Het soepdieet dient wel te worden gevolgd onder begeleiden van een arts of medisch specialist.
Deze kenner kan je vertellen of het soepdieet wel of niet bij je wensen en lichaam past.
Door het beperkte consumeren van eiwitten, koolhydraten en vetten, zal je dat lichamelijk ook gaan voelen.
Energieloos, slechte concentratie, slap voelen en slecht slapen zijn slechts enkele klachten die zich
kunnen voordoen tijdens het soepdieet.
Iedereen kan voor zichzelf bepalen om het wel of niet te gaan gebruiken. Ik wil je hierbij een voorproefje geven van het soepdieet.
Welke ingrediënten heb je nodig voor een soep uit het soepdieet?
-
Een grote, geschilde tomaat
-
Twee groene paprika’s
-
Twee grote rapen
-
Vijf gemiddelde uien
-
Vier artisjokken
-
Fijn gesneden witte kool
-
Een eetlepel verse gember
-
Ongeraffineerde zeezout (klein beetje)
-
4 liter water
Bereiding
Laat het water koken. Zorg dat de groenten in kleine stukjes worden gehakt.
Leg de stukjes groente in de het kokende water en laat het 10 minuten doorkoken.
Zet het vuur lager en laat het 30 min op zacht vuur staan. Voeg bouillon toe voor extra smaak.
De soep is klaar.
Wellicht is het verstandig om een portie voor meerdere dagen te maken.
Dan bespaar je daar aardig wat tijd op.
De soep kan gewoon in de koelkast geplaatst worden en daarna weer opgewarmd.