Eiwitdieet

Afvallen is voor velen een hoge berg die beklommen dient te worden. Er zijn verschillende manieren om op het ideale gewicht te komen. Een van de bekendste en succesvolle manieren is het volgen van een eiwitdieet.

 

Het eiwitdieet

Zoals de naam al aangeeft is het een dieet op basis van eiwitten. Dit bekent niet dat er uitsluitend eiwitten gegeten worden, je past je eetschema aan en eet veel eiwitrijk voedsel. Let wel op dat de kwaliteit van de eiwitten altijd voorop staan. Er word vaak naar de prijs van eiwitrijk voedsel gekeken. De kans is dan vrij groot dat er eiwitten worden ingekocht die op de korte termijn voor resultaat kan zorgen. Het juiste eiwitrijke voedsel is voor de lange termijn erg belangrijk.

Afvallen met het eiwitdieet

 

Keuze voor eiwitdieet

Dat er veel mensen voor het eiwitdieet kiezen is niet vreemd. Door het volgen van een eiwitdieet worden oude eetgewoontes overboord gegooid. Een nieuwe, effectieve manier van het eten van voornamelijk eiwitrijk voedsel wordt gevolgd.
Het eten van eiwitrijk voedsel betekent dat het lichaam veel voedingsstoffen binnenkrijgt wat de spieropbouw ten goede komt. In tegenstelling tot veel andere diëten zorgt eiwitrijke voeding dat je je dagelijkse werkzaamheden daardoor gewoon kunt blijven doen zonder lichamelijk te verslappen.

” Ook bij het eiwitdieet geldt dat er minder calorieën binnen dienen te komen dan er worden verbrand. Het lichaam heeft een hoeveelheid calorieën dagelijks nodig. Wanneer deze calorieën met reguliere voeding niet binnenkomt dan zal het lichaam op zoek gaan naar reserves. De reserves die worden aangesproken zijn vetreserves. Wanneer dit wordt bewerkstelligt zal er vet en dus gewichtsverlies plaats gaan vinden. “

Een van de belangrijkste gehoorde redenen van het volgen van het eiwitdieet is dat er geen hongergevoel optreed. Ondanks dat het eetschema wordt aangepast, worden er voldoende voedingsstoffen genuttigd welke een honger gevoel tegen gaan.
Het eten van heerlijke recepten is voor velen ook een reden om te kiezen voor een eiwitdieet. Natuurlijk, het eetschema dient wel drastisch te worden aangepast. Maar de voeding die in het eiwitdieet passen zijn voor velen absoluut een reden om voor dit dieet te kiezen.

 

Minpunten eiwitdieet

Het eiwitdieet heeft vele voordelen, echter zijn er altijd puntjes van kritiek te bespeuren.
Volgens kenners is het niet verstandig het eiwitdieet voor een erg lange periode achter elkaar te gebruiken. Het advies is het dieet maximaal 3-5 maanden achter elkaar te gebruiken. Wanneer het gewenste gewicht is bereikt kan er natuurlijk ook gestopt worden met het eiwitdieet. Het terugvallen in oude eetgewoontes is funest voor het gewicht.

Met een eiwitdieet wil het net als bij andere diëten voorkomen dat het jojo-effect gaat plaatsvinden. Terugvallen in oude gewoontes, zoals veel koolhydraten eten, (ongezonde) vetten eten en vreetbuiten, zal als gevolg hebben dat de kilo’s er makkelijk weer bij op komen. Na het eiwitdieet is het dus belangrijk om gezond te blijven eten en daarbij het liefst ook voldoende blijven bewegen.

Niet elk eetschema van een eiwitdieet bevat voldoende voedingsstoffen. In alle gevallen is het belang om na te gaan of het dieet voldoende vitamines en mineralen schenkt. Zo niet, probeer deze dan wel op een andere manier binnen te krijgen.
Een eiwitdieet is duurder dan een gemiddeld dieet. Bij het inkopen van eiwitten is het vooral belangrijk naar de kwaliteit te kijken. Goedkope eiwitten zijn voor de korte termijn misschien ideaal, voor de lange termijn zullen vooral de wat duurdere eiwitten goed werken.

 

Conclusie eiwitdieet

Om relatief snel veel gewicht te verliezen is een eiwitdieet de uitgelezen mogelijkheid om dit voor elkaar te krijgen. De prijs van de juiste voedingsmiddelen zal iets hoger liggen dan andere diëten. Het resultaat zal de prijs absoluut waard zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *