Afvallen met shakes

Waar komen afval shakes vandaan?

Om veel gewicht te verliezen maken we dikwijls de fout om ons geheel te onthouden van bepaald voedsel.
Jezelf verhongeren om af te vallen is een grote misvatting. Je lichaam heeft tenslotte calorieën nodig goed te functioneren.
Jaarlijks worden er vele onderzoeken uitgevoerd om een oplossing voor het uithongeren te vinden en snel gewicht te verliezen.
Er is jaren uit een van die onderzoeken een mogelijke oplossing naar voren gekomen om gezonder en veiliger af te slanken: shakes.

Afvallen met shakes

Wie gebruiken nog meer shakes?

Shakes worden ook door sporters gebruikt. Het doel van gebruik ligt in de opbouw van je spieren.
Om je spiermassa te laten groeien dien je je spieren te trainen. Afvallen in combinatie met sporten kan voor jou een dubbele uitwerking hebben: je verliest gewicht en bouwt tevens aan je spiermassa.

 

Waar worden gewicht verliezende shakes voor gebruikt?

Inmiddels zijn er diverse shakes te verkrijgen met een gewichtsverlies doel voor ogen. De shakes worden ook wel proteïne shakes genoemd.
Je vervangt een aantal of al je maaltijden door het nuttigen van een shake. Dit betekent bijvoorbeeld voor je ontbijt, lunch en avondeten.
Doordat je veel minder calorieën binnenkrijgt is de kans groot dat je gaat afvallen.

 

Waar komt overtollig vet vandaan?

Het feit dat we zwaarder worden is simpel: je krijgt meer calorieën binnen dan dat er wordt verbruikt.
Het kan zo zijn dat als je 1800 calorieën binnenkrijgt en er 1600 verbruikt er 200 calorieën als lichaamsvet wordt opgeslagen.
Dit kan, want er zijn veel meerdere factoren die het opslaan van het lichaamsvet kunnen beïnvloeden.

 

Hoe werken de afval shakes?

De afslankende shakes zijn dus bedoeld om één, maar meestal meerdere maaltijden te vervangen.
Wat vaak vergeten wordt is dat je weinig essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt ten opzichte van een normale maaltijd.
Om deze missende voedingsstoffen binnen te krijgen is het verstandig om vitaminen en mineralen in de vorm van voedingssupplementen te gebruiken.

 

Hoe verlies je snel gewicht bij het nuttigen van shakes?

Een eiwitshake vervangt je maaltijd en door de eiwitten neem je het honger gevoel weg.
Waar je eerder de ene keer bij je ontbijt, lunch of diner nog wel eens wat extra wilde eten, zal dat bij een eiwitshake niet gebeuren.
Je hebt afgemeten hoeveelheden om het gewenste resultaat te bereiken, je mag deze uiteraard niet overschrijden.

 

Welke maaltijd is het belangrijkste te vervangen?

Dit is altijd afhankelijk van wat jij consumeert tijdens een maaltijd. Te vet en te veel eten zal nooit goed zijn om een aantal kilo’s kwijt te raken.
Bij een rondvraag was het wel opmerkelijk te vernemen dat de meeste antwoorden dat het diner het belangrijkste is te vervangen.
Uit onderzoeken is gebleken dat de lunch juist de boosdoener is. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat er weinig gezond eten voorhanden is.

 

Conclusie

Al met al is het afvallen met shakes niet heel erg makkelijk. De shakes bevatten eiwitten en veel minder energie dan een normale maaltijd.
Enerzijds zullen de eiwitten je hongergevoel wegnemen en anderzijds krijg je veel minder benodigde voedingsstoffen binnen.
Om een goed resultaat te boeken dien je wel alle verleidingen ten opzichte van eten en zoet drinken te weerstaan.

Een dergelijk dieet is een dure optie voor gewichtsverlies. Een portie shakes zal je flink in de portemonnee raken.
Een degelijke sportschool met sportinstructeur, om én te kiezen voor afvallen én daarbij ook nog eens aan je spieren bouwen, kan daarbij flink oplopen.

Het niet afmaken van het dieet, of het terugvallen in je oude eet gewoontes is een bijkomend gevaar. Een gevaar dat bij elk dieet op de loer ligt: het Jojo-effect. Dit houdt kortweg in dat alle kilo’s, waar je zo hard voor hebt gewerkt om ze kwijt te raken, er weer bij komen. Je krijgt er vaak nog wat extra bij.

Gewichtsverlies kan op vele manieren. Afvallen met shakes vind ik een kostbare en meestal een tijdelijke optie. Houd mijn tips in de gaten en kies voor een manier die bij jou past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *